Alla på ett kontor vill ha det snyggt och rent runt omkring sig. Generellt är man på ett kontor vardagar mellan 5 till 8 timmar, så därför blir kontoret som ett andra hem. Speciellt för en chef på en arbetsplats är det viktigt att kontoret är rent och organiserat så alla medarbetare kan hitta de redskap dem söker. Dock är det vanligt att vissa på en arbetsplats inte bryr sig om kontorsstädningen och lämnar allt smuts efter sig. Dem flesta kontoren inom Göteborgs området har anlitat städpersonal för att utföra kontorsstädning Göteborg. Detta är det bästa alternativet tycket många chefer.

Här har du 5 tips om hur du håller ditt kontor rent:

1. Släng onödiga grejer

Om ett kontor är stökigt kan verksamheten uppfattas som oprofessionell vilket kan leda till att inga medarbetare kommer arbeta effektivt. Gå igenom alla saker som finns på kontoret och släng sånt som är onödigt, som bara tar plats. Släng till exempel sopor, skräp, extra papper, mappar och andra saker som inte används nästan dagligen. Ta bort allt från skrivbord som trasiga pennor, kaffekoppar, gamla kalendrar och dylikt.

När du har rensat ut allt gammalt och onödigt kommer kontoret genast se mycket professionellare ut och personalen kommer att arbeta mycket mer effektivt. En hel del utrymme kommer också ha frigjorts för andra viktiga saker.

2. Var sak har sin plats

Oreda på ett kontor kan spegla att verksamheten inte fungerar och är organiserad. Se till att alla papper, mappar och andra pappershögar rensas bort. Var sak har sin plats. Detta är viktigt att följa eftersom alla kan då hitta det dem söker efter. Skriv även ut lappar och etiketter på hyllor eller dylikt så alla vet vart allt ska vara.

3. Förvara enbart det viktigaste på skrivborden

För att alltid ge ett gott intryck till anställda eller kunder som besöker kontoret håll ditt skrivbord rent och organiserat. Detta kommer alla uppfatta som professionellt. Att behöva leta igenom ett skrivbord för att hitta ett viktigt papper under ett möte ger ett dåligt intryck. Släng eller förvara sådant du inte använder dagligen på en annan plats.

4. Rengör all elektronik på kontoret

Många har som vana att äta lunch vid sitt skrivbord. Dock kan olyckan lätt vara framme och mat kan skvättas på både tangentbordet eller datorskärmen. Detta ser inte bra ut. Rengör all elektronik du har på kontoret, då kommer ingen kunna se kladdiga fingeravtryck eller matrester kring din arbetsplats. Se dock till att du använder rätt rengöringsmedel och tekniker när du rengör elektroniken så inget tar skada från kemikalierna eller vattnet. En lätt fuktig trasa räcker ofta. Även många bakterier och damm kan finnas på elektroniken, så genom att rengöra dessa föremål, förebygger du att sjukdomar sprids på kontoret.

5. Ha ett städschema på kontoret

Det är alltid en bra idé att ha ett städschema på kontoret som alla aktiva på platsen följer. Det kommer hjälpa alla att hålla rent på kontoret. Inför denna rutin med dina medarbetare så alla vet vad som förväntas av dem. Detta betyder då att städfirman du senare anlitar inte behöver spendera timmar på att städa hela loken. Då sparar du pengar.