En undersökning som nyligen utfördes visar att en kontorsstädning kan ha en positiv effekt på medarbetarnas effektivitet i lokalen. Undersökningen visar att flera kontor runtom lägger inte ner någon tid eller pengar på att hålla lokalerna rena. Det är en viktig fråga för många chefer om hur man håller sitt kontor rent utan att spendera tusentals pengar.

 

VARFÖR ÄR DET VIKTIGT MED ETT RENT KONTOR?

Detta är en fråga som är viktig för alla, både som anställd på ett kontor, som för cheferna. Svaret är mycket enkelt och otroligt! 95% av alla som deltagit i undersökningen säger att på grund av ett smutsigt kontor kan dem inte uppnå den önskade nivån av effektivitet i sitt arbete. Alla chefer bör sträva efter att erbjuda en ren och bra kontorsmiljö som medarbetarna önskar så dem kan producera ett bättre slutresultat i sina arbetsuppgifter.

 

HUR MAN INVOLVERAR MEDARBETARNA PÅ KONTORET I STÄDNINGEN

Medarbetarna i kontoret kan hjälpa att hålla kontoret rent genom vardaglig och lätt städning. Be dina anställda att alltid hålla köket rent genom att ta bort all mat och använda redskap efter sig. Alla på ett kontor bryr sig om arbetsmiljön och genom att hjälpa till tillsammans blir städningen väldigt lätt. Ge tydliga instruktioner som delas ut på alla. Då kan du spara mycket pengar eftersom lika mycket behöver inte investeras i städfirmor.

 

HÄR ÄR 8 TIPS OM HUR DU HÅLLER KONTORET RENT OCH STÄDAT:

 

  1. SPARA BARA DET SOM BEHÖVS

Onödiga saker och klotter kan få ditt kontor att se stökigt ut. För att underlätta kontorsstädningen släng allt det som inte behövs och spara enbart det som är viktigt och används nästan dagligen.

 

  1. HÅLL DET SOM SKA FÖRVARAS PÅ KORTTID ELLER LÅNGTID I KORGAR ELLER LÅDOR

För de viktiga och användbara ting som ska antingen korttidsförvaras eller långtidsförvaras håll det i korgar eller lådor. På så vis ligger det inte en massa papper eller andra redskap runt om löst i kontoret. Involvera medarbetarna att följa samma rutiner om förvaringen. Allt detta kommer att underlätta för städningen. Kontoret blir också effektivare eftersom alla kommer alltid att hitta rätt redskap i förvaringslådorna.

 

  1. UNDVIK HELTÄCKNINGSMATTA

Håll kontoret fritt från heltäckningsmattor om du köper eller hyr en ny lokal. Om du redan har en heltäckningsmatta rengör den inte med rengöringsmedel eller behandlingar som innehåller farliga kemikalier. Tvätta den med en ångtvätt istället.

 

  1. FÖLJ HÄNVISNINGARNA PÅ RENGÖRINGSMEDELEN

Det är viktigt att följa instruktionerna på alla de olika rengöringsmedlen du väljer att använda. Innan du använder en produkt läs på etiketten. Dem innehåller ofta många bra tips på hur man uppnår bästa resultat.

 

  1. KONTROLLERA LUFTKVALITEN

Att ha cirkulerande luft i kontoret är viktigt eftersom de ger alla medarbetare energi. Kvav och instängd luft kan hjälpa sprida sjukdomar och kan orsaka huvudvärk eller andra åkommor hos medarbetarna. Se till att städteamet rengör ventilationssystemet regelbundet.

 

  1. ANVÄND ENBART DE BÄSTA STÄDFIRMORNA

Anlita enbart de bästa städfirmorna som finns nära dig! Professionella städfirmor använder miljövänliga och rätt rengöringsmedel för att få bort alla olika typer av smuts. Om man anlitar en oprofessionell städfirma kan de orsaka att man måste betala extra avgifter för att få städningen utförd på rätt sätt.

 

  1. HA EN POLICY KRING RENGÖRING PÅ KONTORET

Ett kontor måste alltid ha en tydlig policy omkring vad som gäller de anställda och städningen. Involvera dina anställda i rutinerna och om vad som förväntas göras av medarbetarna i kontoret, speciellt i miljöer som toaletter och kök.

 

SLUTSATS:

Rengöring är en nyckel till framgång. I en ren och städad miljö kan alla medarbetare på kontoret utföra sina arbetsuppgifter och uppnå bästa resultat. Då kan du driva ett framgångsrikt företag utan några hinder.